Een dagje uit in Gelderland wordt pas echt leuk als iedereen mee kan doen. Een autopuzzeltocht is in zo’n situatie ideaal. Rij langs stoere forten of historische molens en los onderweg alle raadsels op. De kleintjes op de achterbank spelen de autobingo en je puber is vast heel handig met het navigeersysteem. Zo geniet iedereen tijdens een regenachtige dag van een gezellig dagje uit in Gelderland.

Dagje uit met de auto in Gelderland

Met op dit moment verschillende routes in Gelderland, is er voor iedereen wel een geschikte route bij. Zo begint de Veluwse Molenroute in Nunspeet en eindigt deze in bosrijk Ermelo. Onderweg los je puzzels op met het molenthema en beantwoord je vragen over onder meer molens. Maar ook de stoere Nieuwe Hollandse Waterlinie route is geschikt voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Inclusief coole forten, historische plekjes en prachtige vergezichten! Zijn de forten open? Dan zou ik er zeker één bezoeken, zoals Fort Everdingen met zijn prijswinnende biertjes!

Een paar leuke routes

Prachtige kastelen in Gelderland

In de provincie Gelderland vind je prachtige kastelen die je even terug brengen naar de Middeleeuwen. Start bij het bekende Kasteel Doorwerth en finish na circa 60 km in Bemmel bij Kasteel De Kinkelenburg. Afhankelijk van jullie tussenstops kom je in 2,5-3 uur alles te weten over deze historische plekken en mooi landgoederen in deze provincie. Heb je niet alle antwoorden gevonden? Geen nood! In het roadbook staat precies waar je alle antwoorden vindt, zo blijft een dagje uit in Nederland gezellig voor het hele gezin.

Dagje uit in bijzondere tijden

De meeste feedback die wij terug krijgen, is dat de gezinnen even lekker een dagje uit kunnen in deze bijzondere tijden! De autopuzzeltocht is dan ook echt iets van deze tijd. We hebben de puzzelritten zo ontwikkeld, dat je deze maar met een klein groepje (eigen huishouden of max. 4 personen) kunt doen en dat je onderweg de auto niet uit hoeft. Verder beslis je zelf wanneer je de puzzeltocht rijdt, dus je kunt prima druktes vermijden. Een veilig dagje uit in Gelderland dus!